Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Ντίνος Χατζηνικόλας

Ερώτηση με αρ. 23.06.008.02.279 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ντίνο Χατζηνικόλα στις 14 Απριλίου 2003.

«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μου ότι στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ημερομηνίας 28 ή 29 Μαρτίου 2003, προβλήθηκε ρεπορτάζ για τη λειτουργία και τους σκοπούς των εγκαταστάσεων του BBC στο Ζύγι.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

1. Με ποιο τρόπο λήφθηκαν τα διάφορα πλάνα που έχουν προβληθεί;

2. Τι έχει προβληθεί και ποια ήταν η είδηση;

3. Τι έχει απαντηθεί από εκπρόσωπο του ιδρύματος σε παραστάσεις Κυπρίων εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται στις εγκαταστάσεις του BBC;

4. Έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις ΡΙΚ-BBC μετά την προβολή του ρεπορτάζ;

Ζητείται επίσης, αν το ΡΙΚ έχει στοιχεία γι’ αυτά τα οποία αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ, να τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα του κράτους.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.01.161, ημερομηνίας 10 Σεπτεμβρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ντίνου Χατζηνικόλα

«Έχω πληροφορηθεί από πολίτες που χρησιμοποιούν τακτικά το δρόμο Παρεκκλησιάς-Κελλακίου ότι στο δρόμο αυτό παρατηρείται πολύ μεγάλη κίνηση και κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω των πολλών οχημάτων που τον χρησιμοποιούν, η οποία αυξάνεται από το μεγάλο αριθμό φορτηγών από τα λατομεία της περιοχής, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο του για την άμβλυνση του προβλήματος αυτού, μετά και τα πολλά παράπονα που γίνονται από όσους χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.01.162, ημερομηνίας 10 Σεπτεμβρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ντίνου Χατζηνικόλα

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού προς Λεμεσό και συγκεκριμένα από την έξοδο Παρεκκλησιάς και μετά. Λόγω έργων της ΑΗΚ υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ουρές αυτοκινήτων για κάποια χιλιόμετρα. Επειδή δεν πιστεύω ότι τα έργα που γίνονται στο δρόμο προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και επειδή υπάρχει μεγάλη δυσφορία από όλους που χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο αυτό, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το αρμόδιο υπουργείο για την απάμβλυνση του προβλήματος αυτού.»

Απάντηση


     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων