Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Ανδρέας Φιλίππου

Ερώτηση με αρ. 23.06.007.05.033 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ανδρέα Φιλίππου στις 15 Νοεμβρίου 2000.

«Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε μετά τη διάσκεψη υπουργών Παιδείας στην Πράγα πριν από δύο χρόνια αξιολόγησε σαράντα ένα εκπαιδευτικά συστήματα και το 2000 υπέβαλε σχετική έκθεση.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

  1. Αληθεύει ότι στις θετικές επιστήμες, που προάγουν την κριτική σκέψη και τις αναλυτικές ικανότητες, η Κύπρος κατετάγη τελευταία;
  2. Πού οφείλεται η αποτυχία αυτή;
  3. Ποια διορθωτικά μέτρα έχουν ληφθεί, ώστε να μην επαναληφθεί η αποτυχία;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.05.047 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ανδρέα Φιλίππου στις 24 Ιανουαρίου 2001.

«Τριάντα πέντε οικογένειες από το ακριτικό Καϊμακλί διαμαρτύρονται, διότι αυτές επιχορηγήθηκαν μόνο με £2.000 η καθεμιά για την αγορά κατοικίας στο συγκρότημα “Αλώνια”, ενώ άλλες οικογένειες που αγόρασαν στο ίδιο συγκρότημα επιχορηγήθηκαν με £3.000.

Στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και ίσης μεταχείρισης των πολιτών, οι τριάντα πέντε οικογένειες ζητούν να αρθεί η αδικία εις βάρος τους και να επιχορηγηθεί καθεμιά από αυτές με το επιπρόσθετο ποσό των £1.000.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να επιληφθεί του θέματος και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.05.065 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ανδρέα Φιλίππου στις 29 Μαρτίου 2001.

«Εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης στην Κύπρο που έχουν εργαστεί σε μεταλυκειακά προπαρασκευαστικά κέντρα στην Ελλάδα διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν ότι η προϋπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται στην Κύπρο, ενώ στην Ελλάδα αναγνωρίζεται και είναι επίσης συντάξιμη.

Καλείται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ενημερώσει τη Βουλή κατά πόσο η καταγγελία αυτή αληθεύει και, σε περίπτωση που αληθεύει, τι προτίθεται να πράξει για το θέμα.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.05.066 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ανδρέα Φιλίππου στις 29 Μαρτίου 2001.

«Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι των Αγίων Ομολογητών διαμαρτύρονται γραπτώς για την πρόσφατη «αντικανονική απόφαση για κατασκευή νησίδας στη συμβολή της λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη με την οδό Κανάρη, διότι απουσίαζε ο εκπρόσωπος του δήμου Λευκωσίας, αλλά και διότι δε δόθηκε η ευκαιρία στους επηρεαζόμενους κατοίκους να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις και εισηγήσεις.

Από την ημέρα κατασκευής της νησίδας», συνεχίζουν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, «δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και οι κάτοικοι των Αγίων Ομολογητών -και όχι μόνο- ταλαιπωρούνται αφάνταστα, με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκάζονται να παρανομούν με δεξιά στροφή στη λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη ή διασταύρωση με κατεύθυνση την οδό Κατσώνη».

Καλείται το αρμόδιο υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων να ενημερώσει τη Βουλή κατά πόσο προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των επηρεαζόμενων πολιτών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.05.067 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ανδρέα Φιλίππου στις 18 Απριλίου 2001.

«Καλείται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ενημερώσει τη Βουλή κατά πόσο αληθεύει η ακόλουθη καταγγελία από καθηγητές των μαθημάτων της Τέχνης, των Αγγλικών, των Εμπορικών και των Φυσιογνωστικών, οι οποίοι προήχθησαν κατ’ αξίαν στην κλίμακα Α10 πριν από το 1996:

Ενώ συνάδελφοί τους -που δεν προήχθησαν στην κλίμακα Α10 κατ’ αξίαν, αλλά τοποθετήθηκαν μετά στην κλίμακα Α8-Α10, αφού παρακολούθησαν μερικές διαλέξεις ή ετοίμασαν τρία σχέδια μαθημάτων- άρχισαν να προάγονται αυτόματα στην κλίμακα Α11 από τον Ιούλιο του 2000, αυτοί αναμένουν για να διεκδικήσουν προαγωγή στην κλίμακα Α11, μετά από συνέντευξη τους στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Εάν η καταγγελία αληθεύει, προκύπτουν και τα ακόλουθα ερωτήματα:

Γιατί οι παραπονούμενοι καθηγητές δε συμπεριελήφθησαν στους καταλόγους για ανέλιξη στην κλίμακα Α11, αφού προηγούνταν μάλιστα κατ’ αξίαν των άλλων συναδέλφων τους;

Αν δεν είχαν ήδη προαχθεί κατ’ αξίαν, θα ήταν στην ίδια κλίμακα με τους υπόλοιπους. Είναι δίκαιη μεταχείριση από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η προηγούμενη προαγωγή τους να καταλήξει να είναι τιμωρία γι’ αυτούς;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.05.068 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ανδρέα Φιλίππου στις 19 Απριλίου 2001.

«Γονείς των οποίων τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις στην Πολιτική Οικονομία και στα Αρχαία Ελληνικά (4) για τον Κύκλο Ε΄ (Επιστήμες της Αγωγής) αγωνιούν, διότι οι εξετάσεις στα δύο αυτά μαθήματα προγραμματίστηκαν για την ίδια μέρα, Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2001, με διαφορά μισής ώρας.

Καλείται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν έχει επιλύσει το πρόβλημα με αλλαγή της ημερομηνίας της εξέτασης για το ένα από τα δύο μαθήματα.»

Απάντηση


     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων