Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Ντίνα Ακκελίδου

Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.238, ημερομηνίας 25 Ιανουαρίου 2007, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ντίνας Ακκελίδου

«Σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον κυπριακό τύπο αναφέρεται ότι ο θάνατος προβάτων σε κοπάδι στην Κοφίνου οφείλεται σε ρύπανση των νερών του ποταμού δίπλα από το σφαγείο.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, λαμβάνοντας υπόψη τους ελέγχους και τα προγράμματα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, του Γενικού Χημείου, των Υγειονομικών Υπηρεσιών και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, τα εξής:

1. Η ποιότητα του νερού ανταποκρίνεται στις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας;

2. Το νερό του ποταμού καταδεικνύει οποιοδήποτε βαθμό ρύπανσης;

3. Ο θάνατος των προβάτων είναι δυνατό να συνδεθεί με τη ρύπανση του ποταμού;

                     4. Υπάρχει τελικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου των προβάτων;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.239, ημερομηνίας 26 Ιανουαρίου 2007, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ντίνας Ακκελίδου

«Δεδομένου ότι στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας τοποθετείται μεγάλο εργοτάξιο, ώστε να μετατραπούν η ψυχιατρική πτέρυγα και η Νοσηλευτική Σχολή σε κτίριο για την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και το φυσιοθεραπευτήριο σε μονάδα προγράμματος υποκατάστατων και χώρο υγιούς απασχόλησης και άλλων δραστηριοτήτων που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία του προγράμματος, παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

1. Κατά πόσο προτίθεται το υπουργείο να δώσει οδηγίες, ώστε να αρχίσει παράλληλα η συντήρηση και βελτίωση των εξωτερικών ιατρείων, διότι φαίνεται ότι δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι που μέχρι το τέλος του 2004 τουλάχιστον υφίσταντο, ότι δηλαδή όλα τα κτίρια θα κατεδαφιστούν, για να κτιστεί μόνο το Αρχαιολογικό Μουσείο. Αυτά τα εξωτερικά ιατρεία είναι τα μόνα που εξυπηρετούν το κέντρο της πρωτεύουσας και είναι από τα χειρότερα σε κτιριακό και άλλο εξοπλισμό, έχουν τρομερές ελλείψεις και είναι καταθλιπτικό και απωθητικό το περιβάλλον σ’ αυτά (στοιχεία μπορούν να επισυναφθούν).

                   2. Έχει ληφθεί υπόψη κατά τη διάρκεια των πιο πάνω εργασιών η εύκολη, αλλά και ασφαλής πρόσβαση των εθελοντών αιμοδοτών στο χώρο                    της Τράπεζας Αίματος;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.02.193, ημερομηνίας 5 Νοεμβρίου 2007, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ντίνας Ακκελίδου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν στον προϋπολογισμό του 2008 έχει προβλεφθεί κονδύλι για την αποπεράτωση της κατασκευής των πεζοδρομίων στην κοινότητα Καμπιών στην επαρχία Λευκωσίας. Έχουν προϋπολογισθεί κονδύλια κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λόγω περικοπών δεν έχει τελειώσει το έργο. Τι προτίθεστε να κάνετε για το 2008;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.02.213, ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου 2007, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ντίνας Ακκελίδου

«Επειδή δεχόμαστε συνεχώς παράπονα από Νοσηλευτές Β΄ των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η ελληνική, παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε προτίθεται, ως υπουργείο γενικότερα και ως Νοσηλευτική Σχολή ειδικότερα, να πραγματοποιήσει σειρά μαθημάτων για αναβάθμιση των Νοσηλευτών Β΄ σε Νοσηλευτές Α΄. Επίσης, κατά πόσο προτίθεται να διαφοροποιήσει τις εξετάσεις γνώσης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας, στις οποίες εξετάζονται μη Κύπριοι επαγγελματίες επιστήμονες οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν στο δημόσιο.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.01.729, ημερομηνίας 14 Απριλίου 2011, των βουλευτών εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Στέλλας Μισιαούλη και Ντίνας Ακκελίδου και του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Γιάννου Λαμάρη

«Παρακαλούμε όπως μεταβιβάσετε στο αρμόδιο υπουργείο την πιο κάτω ερώτηση:

Επειδή την τελευταία εβδομάδα δημιουργήθηκε αναστάτωση με τη δημοσιοποίηση για αλλαγή στον τρόπο που θα γίνουν οι προσλήψεις νοσηλευτών σε έκτακτη βάση (δεκαπενθήμερα συμβόλαια), παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε τα ακόλουθα:

1. Αν έχει δημοσιευτεί το μητρώο για το 2010 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, όπως προβλέπει ο νόμος περί Νοσηλευτικής (άρθρο 6).

2. Να μας κοινοποιηθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων έχουν γίνει οι τροποποιήσεις στην πρόσληψη εκτάκτων.

                    3. Να μας κοινοποιηθούν τα κριτήρια πρόσληψης των εκτάκτων κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011.»

 

Απάντηση


 

 

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων