Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Νίκος Κέττηρος

Ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.01.046, ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στο συνοικισμό Τσιακκιλερού, διαπιστώσαμε ότι το κτίριο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) έχει εγκαταλειφθεί και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, το κτίριο έχει περιέλθει στην άσχημη αυτή κατάσταση εξαιτίας εκθέσεων ειδικών για στατικά προβλήματα.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιες ενέργειες και διαδικασίες προβαίνει για την αποκατάσταση και ασφαλή χρήση του κτιρίου, καθώς και για το κόστος των απαραίτητων εργασιών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.760, ημερομηνίας 5 Απριλίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο στάδιο βρίσκονται ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της ανέγερσης και λειτουργίας περιφερειακού λυκείου ή τεχνικής σχολής στο δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.761, ημερομηνίας 5 Απριλίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε αναμένεται η έναρξη των βελτιωτικών έργων για αναβάθμιση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς, καθώς και του κτιρίου που στεγάζει τη Σχολική Εφορεία Δρομολαξιάς-Μενεού, το οποίο βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

Το κτίριο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς κτίστηκε το 1924 και αποτελεί μνημείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, στο οποίο πρέπει να γίνουν βελτιωτικά έργα, καθώς εδώ και κάποια χρόνια εκκρεμεί η προβλεπόμενη αναβάθμιση και συντήρησή του.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.899, ημερομηνίας 2 Ιουνίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου
 

«Έχω πληροφορηθεί από επηρεαζόμενους πολίτες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ότι η εξέταση για απόκτηση άδειας οδήγησης παρουσιάζει καθυστερήσεις μέχρι και έξι μήνες. Η κατάσταση αυτή προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πού οφείλεται το πρόβλημα και κατά πόσο δρομολογούνται λύσεις για απάμβλυνσή του.»
 

Απάντηση

 


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.978, ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου
 

«Παρακαλώ όπως ενημερωθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων για ποιο λόγο έχουν αποκλειστεί οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου από το πρόγραμμα παραστάσεων του Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2017, που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.»

 

Απάντηση

 


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.02.260, ημερομηνίας 10 Νοεμβρίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου
 

«Στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 7 Οκτωβρίου 2015 εγκρίθηκε η εφαρμογή σε περιοχές εντός των βρετανικών βάσεων του σχεδίου χορηγιών “Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές εντός των Βρετανικών Βάσεων”. Το σχέδιο αυτό είχε σκοπό να καλύψει τους κατοίκους εντός των βρετανικών βάσεων, οι οποίοι αποκλείστηκαν από αντίστοιχο σχέδιο που εφαρμόστηκε σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας πλην των βρετανικών βάσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν παρέλθει ήδη δύο χρόνια από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και τις πιεστικές ανάγκες των επηρεαζομένων να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε θα εφαρμοστεί το σχέδιο χορηγιών που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.»
 

Απάντηση

 


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.02.383, ημερομηνίας 20 Φεβρουαρίου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου
 

«Το τελευταίο διάστημα γίναμε δέκτες αιτημάτων από πολίτες για παραχώρηση αδιάθετων οικοπέδων σε φτωχές οικογένειες στην κοινότητα Ξυλοφάγου.
Δεδομένου ότι υπάρχουν διαχωρισμένα αδιάθετα οικόπεδα στην πιο πάνω κοινότητα, παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διάθεση των οικοπέδων σε ενδιαφερόμενες δικαιούχες οικογένειες.»

 

Απάντηση

 


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.02.522, ημερομηνίας 23 Απριλίου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου
 

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της δέσμευσης για εισαγωγή διαφανών διαδικασιών στην παραχώρηση χρήσης τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Υπενθυμίζω ότι σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη δημιουργία ιστοσελίδας στην οποία θα αναρτώνται οι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή τουρκοκυπριακές περιουσίες.»

 

Απάντηση

 


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.02.623, ημερομηνίας 7 Ιουνίου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου
 

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει κατά πόσο τα ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Υγείας έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς υπέρβαρων ατόμων, άνω των 130 κιλών.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Πολίτης”, στις 2 Ιουνίου 2018, σαραντάχρονος υπέρβαρος ασθενής που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας δεν μπορούσε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γιατί το κρεβάτι του ασθενοφόρου δεν ήταν δυνατό να σηκώσει βάρος πέραν των 130 κιλών. Ως εκ τούτου, οι συγγενείς του ασθενούς μίσθωσαν ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, καταβάλλοντας το ποσό των €400, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο υπέρβαρος ασθενής.»
 

Απάντηση

 


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.153, ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

 

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει κατά πόσο ευσταθούν οι πληροφορίες για επικείμενο τερματισμό της λειτουργίας του κέντρου υγείας στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Η φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει μεγάλη και δικαιολογημένη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων της κοινότητας. Η Ξυλοφάγου βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το πλησιέστερο κρατικό νοσηλευτήριο και οι κάτοικοι εύλογα ανησυχούν ότι ενδεχόμενο κλείσιμο του τοπικού κέντρου υγείας θα επηρεάσει δυσμενώς το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους κατοίκους.»

Απάντηση


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.153, ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

 

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει κατά πόσο ευσταθούν οι πληροφορίες για επικείμενο τερματισμό της λειτουργίας του κέντρου υγείας στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Η φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει μεγάλη και δικαιολογημένη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων της κοινότητας. Η Ξυλοφάγου βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το πλησιέστερο κρατικό νοσηλευτήριο και οι κάτοικοι εύλογα ανησυχούν ότι ενδεχόμενο κλείσιμο του τοπικού κέντρου υγείας θα επηρεάσει δυσμενώς το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους κατοίκους.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.088, ημερομηνίας 23 Σεπτεμβρίου 2019, των βουλευτών εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Χριστάκη Τζιοβάνη

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες έντονων παραστάσεων και διαμαρτυριών από κατοίκους του δήμου Δερύνειας σχετικά με τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες στα όρια του δήμου.
Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι από την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στα όρια του δήμου και ζητούν όπως διερευνηθεί ενδελεχώς κατά πόσο η λειτουργία των εν λόγω κεραιών έχει οποιαδήποτε αρνητική επίδραση στην υγεία των κατοίκων.
Οι ανησυχίες τους εντείνονται περισσότερο από το γεγονός ότι τα κρούσματα καρκίνων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ περισσότερα στις περιοχές πλησίον των σημείων που είναι εγκατεστημένες οι κεραίες.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει λεπτομερώς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πλαίσιο λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον δήμο Δερύνειας, για τις άδειες λειτουργίας που έχουν εξασφαλίσει και τους όρους αυτών, καθώς και για τις μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με την τήρηση των ορίων εκπομπής των κεραιών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.128, ημερομηνίας 10 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν προτίθεται η κυβέρνηση να επαναφέρει τα σχέδια ανέγερσης προσφυγικών κατοικιών τα οποία τερμάτισε η κυβέρνηση το 2013.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.129, ημερομηνίας 10 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τους λόγους της καθυστέρησης εκτέλεσης του πολεοδομικού έργου ανάπλασης του δρόμου που συνδέει τη Δερύνεια με τη Σωτήρα, πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του έργου.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.130, ημερομηνίας 10 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν προτίθεται η κυβέρνηση να άρει τη διάκριση που υφίστανται εργαζόμενοι στο ΡΙΚ και να τοποθετήσει τους δημοσιογράφους αορίστου χρόνου οι οποίοι βρίσκονται στην κλίμακα Α4-7 στην κλίμακα Α8, στην οποία βρίσκεται το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος.»

 


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.131, ημερομηνίας 10 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο ανάπλασης της πλατείας στη Δρομολαξιά, πότε αναμένεται να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου και ποια τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής του.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.137, ημερομηνίας 14 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Έχουμε γίνει δέκτες έντονων παραπόνων και παραστάσεων από κατοίκους του δήμου Λειβαδιών σχετικά με το αποχετευτικό σύστημα. Το πρόβλημα επηρεάζει 160 περίπου κατοικίες στα διοικητικά όρια του δήμου Λειβαδιών. Λόγω απορροφητικότητας του υπεδάφους παρουσιάζονται καθημερινά υπερχειλίσεις, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση δυσοσμίας, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Σημειώνεται ότι οι κατοικίες γειτνιάζουν με το υφιστάμενο αποχετευτικό σύστημα του συνοικισμού αυτοστέγασης και το αποχετευτικό σύστημα Λάρνακας.
Το πρόβλημα εγέρθηκε στους αρμοδίους και στο πρόσφατο παρελθόν και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις ότι θα γινόταν μελέτη για το ενδεχόμενο σύνδεσης των επηρεαζόμενων κατοικιών με ένα εκ των πιο πάνω αποχετευτικών συστημάτων.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ποιες ενέργειες γίνονται και ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα για επίλυση του προβλήματος.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.162, ημερομηνίας 22 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Έχουμε γίνει δέκτες έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από πρόσφυγες ενοίκους της πολυκατοικίας στον συνοικισμό Αγίου Ιωάννη, 11ος δρόμος, αρ. 20, στη Λεμεσό. Καταγγέλλουν ότι στην πολυκατοικία, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012, έχουν γίνει κατασκευαστικά λάθη τα οποία δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργικότητα του κτιρίου και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο είναι σε γνώση του τα πιο πάνω προβλήματα και ποιες ενέργειες γίνονται για την επίλυσή τους, καθώς και για την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους πρόσφυγες δικαιούχους.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.184, ημερομηνίας 6 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

« Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πλαίσιο διεξαγωγής των σχολικών εκδρομών και συγκεκριμένα αν λαμβάνονται προσφορές για την επιλογή των εστιατορίων και αν διενεργείται σχετικός έλεγχος ποιότητας του προσφερόμενου φαγητού.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.185, ημερομηνίας 6 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Έχει συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα το πρόβλημα καθίζησης του εδάφους σε περιοχή του συνοικισμού αυτοστέγασης Περβολιών και της πρόκλησης μεγάλων ζημιών στις κατοικίες των προσφύγων.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιες ενέργειες προβαίνει το υπουργείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.186, ημερομηνίας 6 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

« Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο προτίθεται η κυβέρνηση να δημιουργήσει σταθμό ασθενοφόρων στην κοινότητα Ξυλοφάγου για την καλύτερη και πιο έγκαιρη εξυπηρέτηση των ασθενών. Το αίτημα εκκρεμεί από το 2018 και, εξ όσων γνωρίζω, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου το αντιμετωπίζει θετικά.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.212, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Σε σχέση με τη διαδικασία παραχώρησης δικαιώματος χρήσης τουρκοκυπριακών κατοικιών σε πρόσφυγες για ικανοποίηση των στεγαστικών τους αναγκών και ειδικότερα σε σχέση με το σύστημα ανάρτησης στο διαδίκτυο των διαθέσιμων προς παραχώρηση κατοικιών, μου έχουν υποβληθεί παράπονα ότι αναρτώνται κατοικίες οι οποίες ήδη διεκδικούνται από παιδιά ή εγγόνια των προηγούμενων χρηστών στη βάση νομοθεσίας που ψηφίστηκε πρόσφατα. Έχω γίνει επίσης δέκτης καταγγελιών ότι κατοικίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα αφαιρούνται από τις λίστες, προτού εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την παραχώρηση τουρκοκυπριακών κατοικιών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.213, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος καταγγέλθηκε ότι έχει παραχωρηθεί σε ξενοδοχειακή μονάδα αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο και έχει απαγορευθεί στο κοινό η πρόσβαση στην παραλία.
Λαμβανομένου υπόψη ότι οι παραλίες αποτελούν δημόσια περιουσία με κατοχυρωμένο το δικαίωμα απρόσκοπτης πρόσβασης του κοινού σε αυτές, παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν ευσταθούν οι καταγγελίες. Παρακαλείται επίσης όπως ενημερώσει λεπτομερώς τη Βουλή για το καθεστώς χρήσης των παραλιών παγκύπρια.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.214, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Μου έχουν υποβληθεί έντονα παράπονα για τη σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναβάθμιση του γηπέδου στην ενορία Αποστόλου Ανδρέα στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ενώ η προσφορά για την αναβάθμιση έχει κατακυρωθεί από τον ΚΟΑ και τα έργα θα ξεκινούσαν αρχές του 2019, μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τους λόγους της καθυστέρησης, καθώς και πότε αναμένεται η έναρξη του έργου.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.215, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Έχω πληροφορηθεί ότι κάποια άτομα με αυτισμό άνω των 21 ετών στην επαρχία Αμμοχώστου που δεν μπορούν να τα φροντίσουν οι γονείς τους καταλήγουν στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ή σε γηροκομεία. Τον Ιούνιο του 2018 είχε προκηρυχτεί διαγωνισμός για δημιουργία δέκα κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης, οι οποίες θα φιλοξενούσαν άτομα ΑΜΕΑ.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πού βρίσκεται ο προγραμματισμός για λειτουργία στεγών φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό άνω των 21 ετών σε όλες τις επαρχίες.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.216, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για το 2020 στη Βουλή, τέθηκε το θέμα της στελέχωσης του δημοτικού σχολείου Κοφίνου με μεταφραστή σε πενθήμερη βάση. Στο πιο πάνω σχολείο φοιτούν κατά πλειοψηφία ξενόγλωσσα παιδιά τα οποία χρειάζονται υπηρεσίες μεταφραστή σε συνεχή βάση.
Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιες ενέργειες προβαίνει το υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.265, ημερομηνίας 17 Δεκεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Η τουρκοκυπριακή πολυκατοικία στην οδό Πιαλέ Πασά 14 στη Λάρνακα, στην οποία στεγάζονται πρόσφυγες, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εκτεταμένων φθορών τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα ζωής των ενοίκων και χρήζουν κατεπείγουσας επιδιόρθωσης.  Μετά από διαβήματα και των ίδιων των ενοίκων έχω πληροφορηθεί ότι έχει εγκριθεί συγκεκριμένο κονδύλι για την επιδιόρθωση της πολυκατοικίας.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την επιδιόρθωση της πολυκατοικίας και συγκεκριμένα για τα χρονοδιαγράμματα έναρξης και αποπεράτωσης των εργασιών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.282, ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Την παραμονή των Χριστουγέννων κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Κύπρο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αριθμό κατοικιών στην κοινότητα Ξυλοφάγου.  Το μέγεθος των ζημιών ήταν τέτοιας έκτασης που ορισμένες κατοικίες κατέστησαν μη κατοικήσιμες.

          Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι οι ζημιές θα εκτιμηθούν, θα καταβάλλονταν αμέσως προκαταβολές και ακολούθως το σύνολο των αποζημιώσεων.  Μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οποιεσδήποτε αποζημιώσεις στους πληγέντες.

          Δεδομένου ότι ορισμένες κατοικίες δεν είναι δυνατό να κατοικηθούν αν δεν επιδιορθωθούν, παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.283, ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε δεχθεί, άτομα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στα θέματα ελέγχου του κυνηγιού και αυτοπροσδιορίζονται ως ακτιβιστές πραγματοποιούν περιπολίες από κοινού ή συνοδεύονται από μέλη του Ταμείου Θήρας και παρενοχλούν κυνηγούς που κυνηγούν νόμιμα.

          Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν είναι εις γνώση του αυτές οι καταγγελίες και κατά πόσο έχουν διερευνηθεί.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.284, ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας άνοιξε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, κατά την 16η εξόρμηση του ενδημικού θηράματος και μόλις πέντε ημέρες προτού εκπνεύσει η περίοδος κυνηγίου, απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου στην περιοχή Ακακίου-Δένειας.  Όπως καταγράφεται στα δημοσιεύματα, αφαιρέθηκαν οι απαγορευτικές πινακίδες, με αποτέλεσμα αριθμός κυνηγών να εισέλθουν στην περιοχή και προνομιακά να καρπωθούν εκατοντάδες πουλιά και δεκάδες λαγούς στην παρουσία και μελών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

          Σύμφωνα με εκ των υστέρων ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, η συγκεκριμένη περιοχή λανθασμένα είχε σηματοδοτηθεί ως απαγορευμένη, ωστόσο αποφασίστηκε να μη μετακινηθούν οι πινακίδες, προς αποφυγή σύγχυσης των κυνηγών.

          Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή για τα πιο κάτω:

1.         Ποιος έδωσε εντολή για άνοιγμα της περιοχής και ποιοι αφαίρεσαν τις πινακίδες;

2.         Από πότε η συγκεκριμένη περιοχή είναι σηματοδοτημένη ως απαγορευμένη;

3.         Πώς γίνεται να ανοίξει για κυνήγι απαγορευμένη περιοχή μόνο για τις δύο τελευταίες εξορμήσεις;

4.         Πώς κάποιοι πληροφορήθηκαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το άνοιγμα της συγκεκριμένης περιοχής για κυνήγι, από τη στιγμή που η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας δεν εξέδωσε οποιαδήποτε ανακοίνωση;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.333, ημερομηνίας 31ης Ιανουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Στις 28 Ιανουαρίου διοργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου σχετικά με τις αναθυμιάσεις από παρακείμενα εργοστάσια της περιοχής.

          Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν ότι εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί παρουσιάζονται με ασυνήθιστη συχνότητα περιστατικά με τάσεις λιποθυμίας μαθητών, εμετούς και ζαλάδες.

          Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιες ενέργειες προβαίνει η κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος και τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εργαζομένων.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.386, ημερομηνίας 19 Φεβρουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

            «Στον συνοικισμό αυτοστέγασης στις Αγγλισίδες στη Λάρνακα λειτουργεί  αποχευτικό σύστημα για το οποίο το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως καταβάλλει προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Αγγλισίδων €15.000 ετησίως, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών η οποία κοινοποιήθηκε προς το συμβούλιο με επιστολή, ημερομηνίας 29 Σεμπεμβρίου 2015 και αρ. φακ. 12.12.2/3, με σκοπό την κάλυψη του κόστους που αντιστοιχεί στις συνδεδεμένες με το σύστημα κατοικίες των εκτοπισμένων του συνοικισμού αυτοστέγασης.

            Ωστόσο, ο έπαρχος Λάρνακας, ως πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχευτέσεως Αγγλισίδων, με επιστολή του, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2020, δίνει οδηγίες προς το κοινοτικό συμβούλιο Αγγλισίδων να εισπράξει “ομοιόμορφο τέλος” από “κάθε ιδιοκτήτη ή κάτοχο υποστατικού” της κοινότητας.

            Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως μας ενημερώσει για το ποιος καθορίζει την πολιτική φορολόγησης των προσφύγων του συνοικισμού αυτοστέγασης στις Αγγλισίδες και αν το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως καταβάλλει τις €15.000 για το σκοπό που αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.»

Απάντηση


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.387, ημερομηνίας 19 Φεβρουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

            «Σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο “Βεργίνα” στη Λάρνακα στην παρουσία και του έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας επιβεβαίωσε ότι το κονδύλι για τις περιφράξεις των σχολείων κατατέθηκε στον λογαριασμό της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας.

            Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πόσα λεφτά δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό, πόσες περιφράξεις έγιναν, πόσες εκκρεμούν και τους λόγους που παρουσιάζονται καθυστερήσεις.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.406, ημερομηνίας 4 Μαρτίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις ενέργειες που γίνονται, ώστε να λειτουργήσει σωστά το εξατάξιο γυμνάσιο-λύκειο Δερύνειας, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου 2019, μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.407, ημερομηνίας 4 Μαρτίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για την ανέγερση και τη λειτουργία του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Βορόκληνης-Λειβαδιών.  Όπως έχω πληροφορηθεί, ο δήμαρχος Λειβαδιών και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Βορόκληνης έχουν συμφωνήσει και προσυπογράψει τη λειτουργία του σχολείου και μάλιστα έχουν υποδείξει και συγκεκριμένο χώρο για την ανέγερσή του.  Η συμφωνία  επιτεύχθηκε σε σύσκεψη στην παρουσία του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του συμβούλου του υπουργού.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.432, ημερομηνίας 12 Μαρτίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει κατά πόσο το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει απόφαση για μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

          Οι πληροφορίες έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς το νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτήριο στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το πώς θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά της επαρχίας.

          Παρακαλώ επιβεβαιώστε ή διαψεύστε αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο σχεδιασμός προβλέπει αρχικό κλείσιμο της Παιδιατρικής και της Γυναικολογικής Κλινικής και, εφόσον απαιτηθεί, να ανασταλούν όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου, ακόμη και του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.446, ημερομηνίας 30 Απριλίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν καταγγελίες κοντά μου ότι έχουν δοθεί οδηγίες προς τις επαρχιακές διοικήσεις να παγοποιήσουν τις πληρωμές προς τους πρόσφυγες δικαιούχους στεγαστικής βοήθειας.

Ενδεχόμενη τέτοια απόφαση θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στους δικαιούχους οι οποίοι είναι δεσμευμένοι με οικονομικές υποχρεώσεις για την ανέγερση των κατοικιών τους.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει σχετικά τη Βουλή των Αντιπροσώπων.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.535, ημερομηνίας 24 Ιουνίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Αναφέρομαι στις δύο πολυκατοικίες στο εμπορικό κέντρο συνοικισμού Αγίου Αθανασίου Λεμεσού για τις οποίες έχει ληφθεί εδώ και χρόνια η απόφαση για κατεδάφισή τους και ανέγερση νέων.  Για το σκοπό αυτό οι ένοικοι των πολυκατοικιών έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλες κατοικίες.  Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός, με αποτέλεσμα οι χώροι των δύο πολυκατοικιών να έχουν μετατραπεί σε εστίες οχληρίας και παραβατικότητας.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε προγραμματίζεται η κατεδάφιση των παλιών πολυκατοικιών και η έναρξη κατασκευής νέων.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.595, ημερομηνίας 17 Ιουλίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

          «Μετά από συζήτηση σχετικού αυτεπάγγελτου θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων της Βουλής και επίσκεψη στον Έπαρχο Λάρνακας έχει διαπιστωθεί ότι τρεις τουλάχιστον κατοικίες στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Περβολιών αντιμετωπίζουν σοβαρότατα στατικά προβλήματα και χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης.

          Σύμφωνα με δική μου πληροφόρηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες, κατόπιν επιτόπιου ελέγχου και επιθεώρησης, γνωμάτευσαν ότι οι κατοικίες μπορούν να επιδιορθωθούν.

          Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα επιδιόρθωσης των κατοικιών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.104, ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη βάση ποιων κριτηρίων επιλέγονται οι χώροι που επισκέπτονται οι μαθητές κατά τις σχολικές εκδρομές και ποιοι είναι αρμόδιοι, για να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Συνακόλουθα, παρακαλώ όπως ενημερωθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων με αναλυτικό κατάλογο για τους αριθμούς επισκέψεων μαθητών ανά αρχαιολογικό χώρο και μουσείο.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.105, ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Έχω λάβει αρκετά παράπονα ότι πολλά καταστήματα σε εμπορικά κέντρα προσφυγικών συνοικισμών παραμένουν αναξιοποίητα είτε γιατί δεν έχουν παραχωρηθεί σε δικαιούχους είτε γιατί δικαιούχοι στους οποίους έχουν παραχωρηθεί με πολύ χαμηλό ενοίκιο δεν τα αξιοποιούν.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναλυτικά για τους αριθμούς αυτών των καταστημάτων, πόσα, ενώ έχουν παραχωρηθεί, δεν αξιοποιούνται, καθώς και για πόσα υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία ανάκτησης.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.106, ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 2 Οκτωβρίου 2019 οι αρμόδιοι είχαν ενημερώσει την επιτροπή ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρούσαν τάχιστα οι διαδικασίες για λειτουργία έξι επιπρόσθετων πράσινων σημείων, μεταξύ των οποίων και δυο σημείων στη Δερύνεια και το Αυγόρου.

Εξ όσων πληροφορούμαστε, έναν χρόνο μετά οι διαδικασίες δε φαίνεται να προχωρούν ικανοποιητικά. Η κατάσταση στην επαρχία Αμμοχώστου, η οποία δε διαθέτει πράσινο σημείο, είναι ήδη αφόρητη για τις τοπικές αρχές και τους πολίτες.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για λειτουργία των πράσινων σημείων στην επαρχία Αμμοχώστου και ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής του.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.107, ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το ύψος των εγκριθέντων κονδυλίων των πιο κάτω υποομάδων δαπανών του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, καθώς και το αντίστοιχο ποσό που τελικά δαπανήθηκε για κάθε έτος για την περίοδο 2014-2020:

1. Υποδιαίρεση Κεφαλαίου 11 - Δαπάνες Διαχείρισης Κυβερνητικών Οικισμών για Εκτοπισμένους, Ομάδα Δαπανών 03300 - Συντηρήσεις και Επιδιορθώσεις, Υποομάδα δαπανών 3301 - Συντηρήσεις Κτιρίων και Γραφείων.

2. Υποδιαίρεση Κεφαλαίου 00 - Κεντρικά Γραφεία, Ομάδα Δαπανών 08000 – Ανέγερση, Επεκτάσεις και Βελτιώσεις Κτιρίων, Υποομάδα Δαπανών 08160 - Άλλα Οικοδομικά Έργα.

Συνακόλουθα, παρακαλώ όπως ενημερωθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων ποια είναι η εκτίμηση του συνολικού κόστους για τις απαραίτητες ανοικοδομήσεις στους κυβερνητικούς οικισμούς προσφύγων, ώστε οι πρόσφυγες να διαβιούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.240, ημερομηνίας 20 Απριλίου 2021, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων λεπτομερώς για το σχεδιασμό ανέγερσης του κέντρου εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού στη Λάρνακα.

Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από κατοίκους της περιοχής ότι στα πλαίσια του πιο πάνω έργου έχει ανεγερθεί υποσταθμός της ΑΗΚ μπροστά από πόρτα εισόδου υφιστάμενων κατοικιών στην οδό Τουζχανέ, έναντι πρώην ΟΗΕ, στη Λάρνακα.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.012.01.091, ημερομηνίας 26 Οκτωβρίου 2021, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Νίκου Κέττηρου

«Στα πλαίσια εφαρμογής του ΓΕΣΥ για σοβαρούς τραυματισμούς και κατάγματα παρέχεται στον ασθενή δωρεάν μόνο πλαστικός νάρθηκας ή κυκλοτερής γύψος.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνταν από τα δημόσια νοσοκομεία και τα νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, νάρθηκες μέσης και κορμού για σοβαρούς τραυματισμούς σε σπονδυλική στήλη, νάρθηκες/μπότες ποδοκνημικής για επίσης σοβαρά κατάγματα, καθώς και κηδεμόνες κορμού και ελαστικές ζώνες για αντιμετώπιση σκολίωσης και άλλων παθήσεων.»

Απάντηση


     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων