.

 

 

 

 

 

 

      Δραστηριότητες Προέδρου

    

Ανακοινωθέντα

 

Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο Λειτουργό της Α.Η.Κ. Στέλιο Στυλιανού - Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 - 11.30 π.μ.

 

Αγαπητέ Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου

και εκπρόσωποι της ΑΗΚ,

Αγαπητέ Βοηθέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,

Αγαπητέ Πρόεδρε του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου,

Κυρίες και κύριοι,

 

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας περιπτώσεις και συμπεριφορές σαν αυτές που τιμούμε σήμερα μας διαβεβαιώνουν πως υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης, πως δε χάθηκαν όλα, αφού η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά που χαρακτηρίζουν το λαό μας δεν υπέστησαν κανένα “κούρεμα” και καμιά περικοπή.

 

Ο Στέλιος Στυλιανού, Χειριστής Μηχανών στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, επέδειξε στον ύψιστο βαθμό τις αρετές αυτές το Σάββατο, 16 Μαρτίου, όταν πληροφορήθηκε από εργάτες που δούλευαν στην ανέγερση της μονάδας αφαλάτωσης για τον εντοπισμό του ναυαγού ερασιτέχνη ψαρά Γιώργου Γεωργίου στη θαλάσσια περιοχή του Βασιλικού. Χωρίς κανένα δισταγμό έπεσε στο νερό και μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες κολύμπησε περίπου τετρακόσια μέτρα από την ακτή, για να διασώσει από βέβαιο πνιγμό έναν καθ’ όλα άγνωστό του άνθρωπο, θέτοντας τη δική του ζωή σε άμεσο κίνδυνο.

 

Ο Στέλιος επέδειξε γενναιότητα, αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Εντούτοις, ο ίδιος προτίμησε να τηρήσει σιγή γι’ αυτή του τη γενναιοψυχία, θεωρώντας ότι απλώς έπραξε το καθήκον του, γεγονός που τον τιμά ακόμα περισσότερο.

 

Γι’ αυτό θέλω τόσο ως άνθρωπος, αλλά και με την πολιτική μου ιδιότητα ως Προέδρου της Βουλής να συγχαρώ εκ μέρους όλου του σώματος το Στέλιο για τη φιλαλληλία και το απαράμιλλο ήθος του και να πω ότι τέτοιες συμπεριφορές, όχι μόνο δεν πρέπει να μένουν απαρατήρητες, αλλά να τυγχάνουν επιβράβευσης από την πολιτεία, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας.

 

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων