Γενικά

    

Εκδόσεις

Ενημερωτικό δελτίο για μαθητές της στοιχειώδους εκπαίδευσης

 

Εκδόθηκε σε 4 000 αντίτυπα το Δεκέμβριο του 1998. Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ανάδειξη, τη συγκρότηση, την οργάνωση και τη λειτουργία της Βουλής.

Επανεκδόθηκε αναθεωρημένο σε 10 000 αντίτυπα τον Ιούνιο του 2005.

 

 

Ψηφίσματα Βουλής των Αντιπροσώπων 1960 - 2000

 

Εκδόθηκε σε 1 000 αντίτυπα το Σεμπτέμβριο του 2000. Στην έκδοση παρατίθενται ταξινομημένα, θεματικά και χρονολογικά, όλα τα ψηφίσματα που κατά καιρούς ενέκρινε η ολομέλεια του νομοθετικού σώματος. Τα εν λόγω ψηφίσματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με επίκεντρο το Κυπριακό.

 

 

Πολιτική και Γελοιογραφία

 

Εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2001 στα πλαίσια της αναδρομικής έκθεσης της Bουλής των Aντιπροσώπων «Πολιτική και Γελοιογραφία 1960-2000». Πρόκειται για συνοδευτικό Οδηγό της έκθεσης και περιλαμβάνει έργα, καθώς και τα βιογραφικά σημειώματα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων γελοιογράφων που συμμετείχαν σ’ αυτή.  Στις 9 Δεκεμβρίου 2009 η ίδια έκθεση φιλοξενήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και πραγματοποιήθηκε νέα έκδοση αναθεωρημένη του συνοδευτικού Οδηγού της.

Πρώτη έκδοση: 1 000 αντίτυπα Δεύτερη έκδοση: 2 000 αντίτυπα .

 

 

Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική

Γλωσσικό βοήθημα που στοχεύει στην ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας στον προφορικό και γραπτό λόγο. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται βασικοί κανόνες γραμματικής και σύνταξης, καθώς και σημασιολογικές και ορθογραφικές διευκρινίσεις λέξεων.

Εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2002 σε 3 000 αντίτυπα. Επανεκδόθηκε σε 10 000 αντίτυπα τον Αύγουστο του 2005 και διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €10 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα βιβλιοπωλεία “Επιφανίου” και “Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου ”.

 

 

Βιογραφικά των βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Περιλαμβάνει τα βιογραφικά σημειώματα των πενήντα έξι Ελληνοκυπρίων μελών της Βουλής, καθώς και των τριών αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων, των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων, που ανέδειξαν οι βουλευτικές εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 για την 'Ογδοη Βουλευτική Περίοδο, με βασικό άξονα την κοινοβουλευτική και κοινωνικοπολιτική δραστηριότητά τους. Εκδόθηκε σε 1 000 αντίτυπα το Δεκέμβριο του 2002.

 

 

Έκδοση για μαθητές μέσης εκπαίδευσης και φοιτητές ανώτερων / ανώτατων σχολών

Εκδόθηκε σε 2 000 αντίτυπα το Σεπτέμβριο του 1999. Πρόκειται για έκδοση στην οποία παρατίθενται η ιστορική εξέλιξη του κυπριακού κοινοβουλίου, ο πολιτικός ρόλος και οι αρμοδιότητές του, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία του μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

 

Δεύτερη έκδοση σε 3 000 αντίτυπα τον Οκτώβριο του 2003.

 

Τρίτη έκδοση σε 10 000 αντίτυπα τον Απρίλιο του 2008.

 

 

«Ζωντανές ηχογραφήσεις» από τις εκδηλώσεις «Μέρες Πολιτισμού 2003»

 

Compact Disk. Εκδόθηκε σε 1 000 αντίτυπα τον Οκτώβριο του 2004 στα ελληνικά και αγγλικά. Πρόκειται για έκδοση στην οποία περιλαμβάνονται ζωντανές ηχογραφήσεις δημοτικών ή δημωδών τραγουδιών και μουσικής από τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μέρες Πολιτισμού 2003».  

 

 

Ευρετήριο πρακτικών

 

Εκδόθηκε σε 2 000 αντίτυπα το Σεπτέμβριο του 2004. Πρόκειται για έκδοση που αφορά την ευρετηρίαση των πρακτικών των συνεδριάσεων της ολομέλειας της Βουλής κατά την Έκτακτη Σύνοδο της Έβδομης Βουλευτικής Περιόδου (7 Ιουνίου - 14 Ιουλίου 2001). Η έκδοση περιλαμβάνει θεματικό ευρετήριο και ευρετήριο κατά βουλευτή.

 

 

 

The House of Representatives of the Republic of Cyprus

 

Εκδόθηκε σε 10 000 αντίτυπα το Σεπτέμβριο του 2005. Πρόκειται για ενημερωτική έκδοση στην αγγλική και αφορά τον πολιτικό ρόλο και τις αρμοδιότητες του κυπριακού κοινοβουλίου.

 

 

 

Ένατη Βουλευτή Περίοδος 2006 - 2011

House of Representatives Ninth Parliamentary Term 2006 - 2011

 

Εκδόθηκε σε 5 000 αντίτυπα στα ελληνικά και 3 500 αντίτυπα στα αγγλικά το Σεπτέμβριο του 2006. Πρόκειται για δύο ενημερωτικές εκδόσεις που παρουσιάζουν συνοπτικά το προφίλ της νέας Βουλής και που ταυτόχρονα περιέχουν συγκριτικά στατιστικά στοιχεία της παρούσας και της απελθούσας Βουλής.

 

 

Βιογραφικά Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Εκδόθηκε σε 3 000 αντίτυπα το Σεπτέμβριο του 2006. Πρόκειται για μια δίγλωσση έκδοση (ελληνική και αγγλική) που παρουσιάζει της κοινοβουλευτικές και κοινωνικοπολιτικές δραστηριότητες του Προέδρου και των μελών της Κυπριακής Βουλής που εξελέγησαν την 21η Μαΐου 2006 για την Ένατη Βουλευτική Περίοδο, καθώς και των αντιπροσώπων των τριών θρησκευτικών ομάδων, συνοδευόμενες από χρηστικού περιεχομένου πληροφορίες.

 

 

Ο λαϊκός πολιτισμός και η έκφρασή του στη σύγχρονη τέχνη

 

Εκδόθηκε σε 10 000 αντίτυπα το Σεπτέμβριο του 2006. Περιλαμβάνει διαλέξεις ακαδημαϊκών, ιστορικών τέχνης, λογοτεχνών και άλλων ειδημόνων για διάφορες εκφάνσεις της παράδοσής μας, καθώς και στοιχεία από τις συναυλίες, τις παραστάσεις θεάτρου σκιών και τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Βουλή από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2003.

 

Διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €15 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα βιβλιοπωλεία “Επιφανίου” και “Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου”.

 

 

Ο περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμος [Νόμος 158(Ι)/1999] και η μεταγενέστερη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Πρόκειται για ένα νομικό σύγγραμμα του βουλευτή κ. Ανδρέα Αγγελίδη στο οποίο παρατίθενται κατ’ άρθρο αποσπάσματα αποφάσεων πρωτόδικης ή αναθεωρητικής δικαιοδοσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατ’ εφαρμογή του περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμου [Ν. 158(Ι)/1999].

 

Εκδόθηκε σε 3 000 αντίτυπα το Μάρτιο του 2008.

 

 

Ο Μίκης θεοδωράκης της Κύπρου

Εκδόθηκε σε 2 000 αντίτυπα το Φεβρουάριο του 2010, στα πλαίσια της φιλοξενίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Μίκης Θεοδωράκης συνθέτης - πολιτικός - στοχαστής». Περιλαμβάνει το πέρασμα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη από την Κύπρο και τους ισχυρούς δεσμούς που ανέπτυξε με τον τόπο μας.

 

 

Πενήντα χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου - Οι αντιπρόσωποι του λαού

 

Τρίγλωσση έκδοση στην οποία σκιαγραφούνται συνοπτικά όλα τα πρόσωπα, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και μέλη των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων, που διετέλεσαν μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 1960 έως το 2010. Εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2010 σε 3 000 αντίτυπα και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση απόδοσης τιμής στους πρωταγωνιστές της κυπριακής κοινοβουλευτικής ιστορίας, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα πενηντάχρονα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

Διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €15 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα βιβλιοπωλεία “Επιφανίου” και “Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου”.

   

«Εδώ ο ελεύθερος ραδιοσταθμός της Πάφου»

 

Compact Disk που εκδόθηκε σε 1 100 αντίτυπα τον Ιούλιο του 2010, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν για τα πενηντάχρονα από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πρόκειται για ηχητικό ντοκουμέντο που εξέπεμψε ο ελεύθερος ραδιοσταθμός της Πάφου το 1974, αμέσως μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το διάγγελμα του Προέδρου Μακαρίου.

 

 

Πόρισμα για το Φάκελο της Κύπρου

 

Έκδοση που αποτελεί προϊόν πολύχρονης και επίπονης έρευνας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, με στόχο την καταγραφή των αιτιών και των αιτιατών που οδήγησαν στο δίδυμο έγκλημα του 1974. Το περιεχόμενο του πορίσματος της επιτροπής εγκρίθηκε από την ολομέλεια του σώματος στις 17 Μαρτίου 2011. Εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2011 σε 1 500 αντίτυπα.

 

Διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €20 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα βιβλιοπωλεία “Επιφανίου” και “Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου”.

 

 

 

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων